Austrijski niželigaš namučio Celtic

Škotski prvak teško do pobjede

Austrijski niželigaš namučio Celtic

Edmir Škorić

Celtic se nalazi na pripremama u Austriji, pa je danas odigrao kontrolnu utakmicu protiv tamošnjeg niželigaša Wienera.

Celtic je naravno bio ogroman favorit, no škotski prvak je tek nakon preokreta došao do pobjede, mada je menadžer Neil Lennon miješao karte i šansu je pružio igračima iz drugog plana.

Josić je u 53. minuti šokirao Škote, postigavši vodeći gol za Wiener, no samo tri minute kasnije otpisani napadač Celtica Griffiths pogađa za 1:1.

Celtic do pobjede stiže u 86. minuti, a strijelac za konačnih 2:1 bio je Bayo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od prve minute za Celtic su igrali Bain, Ralston, Šimunović, Hendry, Gutman, McGregor, Bitton, Svhed (debitant), Forrest, Johnston, Edouard.

Do utakmica sa Sarajevom u prvom pretkolu Lige prvaka Škoti će odigrati još par pripremnih mečeva, a ovaj danas im je bio prvi od kraja prošle sezone.

Top Komentari

Mostar
Seltic je strano dobar klub. Nego trud I trka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi