Autobus sa igračima Valencije doživio saobraćajnu nesreću
Valencia je napravila ogromno iznenađenje i savladala je Barcelonu u Finalu Kupa Kralja. Ovo im je prvi trofej od 2007. godine (Foto: EPA)

Nije bilo povrijeđenih

Autobus sa igračima Valencije doživio saobraćajnu nesreću

M. Šljivak

Valencia je sinoć u Sevilli osvojila trofej Kupa Kralja.

Fudbaleri ovog tima u finali su savladali Barcelonu sa 1:2, napravili su veliko iznenađenje i proslavili su osvajanje trofeja nakon više od decenije čekanja.

Međutim, povratak kući fudbalerima Valencije nije bio nimalo ugodan. Autobus kojim su putovali i u kojem je bio trofej Kupa Kralja doživio je saobraćajnu nesreću.

Srećom, među igračima tima sa Mestalle nije bilo povrijeđenih osoba, a policija je objavila detalje nesreće.

Prethodno su sudar imali automobil i kamp-prikolica, a zatim je autobus u kojem su bili fudbaleri naletio na nesreću.

Jedna osoba je povrijeđena iz druga dva učesnika u nesreći, a i autobus je prošao bez većih oštećena i u njemu nije bilo povrijeđenih.

Sve je na kraju prošlo dobro po Šišmiše. Oni su sa svojim navijačima jako brzo proslavili trofej i nikome nije bilo ni na kraj pameti da razmišlja o onome što se dešavalo.

Trofej čekali deceniju, pa napravili isti "propust" kao i FK Sarajevo

Dugo su na Mestalli čekali na trofej, a onda im se desio gaf, baš kao nedavno i ekipi Sarajeva.

Nakon utakmice i slavlja na stadionu, autobus sa igračima je krenuo da napusti stadion, ali su onda shvatili da fali trener Marcelino, pa su se ubrzo vratili i po njega.

Ovo podsjeća na situaciju kada je nedavno Sarajevo osvojilo titulu, a klupski autobus je zaboravio Husrefa Musemića na Koševu.

"Šta ću, zaboravili me", kazao je tada kroz smijeh Musemić, ali naravno da nije mogao nikom ništa zamjeriti i ovakve stvari se dešavaju od silne sreće i uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi