Avantura u Brazilu nije dugo trajala: Douglas Costa ima novi klub

Karijeru nastavlja u MLS-u

Avantura u Brazilu nije dugo trajala: Douglas Costa ima novi klub

E. Čaušević

Douglas Costa je pred početak ove sezone odlučio da napusti Juventus i vrati se u Brazil.

Ovaj 31-godišnji Brazilac je napustio Staru damu i karijeru je nastavio u dresu Gremija u koji je stigao na posudbu do kraja sezone, ali se u brazilskom klubu zadržao tek pola godine.

Nakon što je Gremio ispao iz lige Douglas Costa je odlučio da napusti klub u kojem je ponikao što je izazvalo bijes navijača brazilskog tima.

Costa ne želi da igra u nižem rangu brazilskog fudbala i odlučio je da ponovo promijeni klub, te kako stvari stoje Brazilac će svoju karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, on je sinoć otputovao u Los Angeles i očekuje se da u narednim danima bude realizovan njegov dolazak u LA Galaxy.

Costa bi sutra trebao proći ljekarske preglede, a potom se očekuje da potpiše trogodišnji ugovor s američkim klubom. Sezona u MLS-u počinje narednog mjeseca i Costa će imati vremena da se pripremi i upozna s novim timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti