Bayern potvrdio odlazak dvojice fudbalera iz kluba
Foto - Bayern

Costa i Dantas napuštaju klub

Bayern potvrdio odlazak dvojice fudbalera iz kluba

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern zvanično je potvrdio kako Douglas Costa i Tiago Dantas više nisu članovi kluba.

Costa se vraća u Brazil gdje će nositi dres voljenog Gremija. Igrao je kao posuđen igrač iz Juventusa, a 30-godišnjak je ove sezone nastupio u 20 utakmica.

Mladi Portugalac Tiago Dantas (20) vraća se u Benficu odakle je bio posuđen, a on se nije naigrao u dresu bavarskog velikana.

Ovaj 20-godišnjak je uglavnom igrao za rezerve. Nastupio je u sedam utakmica za B tim, te dva puta za prvu ekipu.

Član Upravnog odbora kluba iz Minhena Hasan Salihamidžić se zahvalio ovim fudbalerima na doprinosu ekipi.

"Douglas Costa i Tiago Dantas su osvojili prvenstvo sa našim klubom ove sezone. Želimo im zahvaliti obojici i želimo im sve najbolje u budućnosti", poručio je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Bayern će kao slobodan igrač napustiti i David Alaba koji će postati novi član Real Madrida, a odlaze i Jerome Boateng, te Javi Martinez.

Također, doći će do promjene i na trenerskoj klupi. Hansija Flicka zamijenit će Julian Nagelsmann.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Dantas doveden da bude projekat Hansi Flicka, kojeg je sjajni njemac zapazio u Benfici. Plan je bio da se Dantas dovede na posudbu, forsira u drugom timu Bayerna, povremeno prikljuci prvotimcima, na kraju sezone da mu se otkupi ugovor i onda polako da se uklapa u prvi tim kao jedan od nosilaca igre u veznom redu. No medjutim odlazkom Flicka taj plan se i ugasio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi