Zvezda se pojačala iz Intera

Stigao krilni nogometaš

Zvezda se pojačala iz Intera

E. Škorić

Francuski veznjak Axel Bakayoko, koji je bio član Intera, karijeru nastavlja u Crvenoj zvezdi, objavio je srpski Telegraf.

Bakayoko je u ponedjeljak potpisao ugovor s Zvezdom na tri i po godine. Na Marakanu dolazi bez obeštećenja, uz klauzulu da Italijanima pripadne 15 posto od eventualne naredne prodaje igrača.

Ovaj 22-godišnjak primarno igra na poziciji desnog krila, no može da odgovori i na lijevoj strani. U Inter je došao 2014. godine iz francuskog Red Stara, no tek dvije godine kasnije postaje dio prvog tima za koji je debitovao 2016. godine u meču Liga Evrope protiv Sparte.

Potom je sezonu 2017/18 proveo u Sochauxu an posudbi, a u julu 2018. posuđen je St. Gallenu. Nakon dvije godine u Švicarskoj, stiže u Zvezdu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi