Milan i Inter ostvarili pobjede i nastavili utrku za prvo mjesto

Mečevi 13. kola Serije A

Milan i Inter ostvarili pobjede i nastavili utrku za prvo mjesto

E. Čaušević

Milan je danas u gostima pobijedio Sassuolo sa 2:2 u meču 13. kola Serije A, dok je njihov gradski rival Inter bio bolji od Spezije istim rezultatom.

Rossoneri su na nevjerovatan način došli do vodstva jer su zabili gol već u šestoj sekundi utakmice. Calhanoglu je bio asistent, a gol za prednost Milana postigao je Rafael Leao.

Leao je na taj način ušao u historiju Serije A jer je to bio najbrži gol ikad u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Milan je nakon prednosti nastavio s odličnom igrom i to im se isplatilo. Gosti su u 26. minuti uspjeli da udvostruče prednost. Hernandez je asistirao, a mrežu Sassuola ovaj put trese Saelemaekers.

Rossoneri su čuvali svoju prednost na ovom meču, ali je Sassuolo u samom finišu uspio da zakomplikuje stvari. Domaći su u 89. minuti smanjili na 1:2 preko Berardija, te su pokušali svim silama da dođu do remija. No, Milan je uspio da izdrži i s tri boda napusti Mapei stadion.

Bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao na početku drugog poluvremena. Milan je tako ostao prvi na tabeli sa 31 bodom, dok je Sassuolo šesti sa 23 boda.

Novu pobjedu danas je ostvario i Inter koji je s 2:1 slavio na Meazzi protiv Spezije. Inter je do prednosti stigao u 51. minuti golom Hakimija, a 20 minuta kasnije na 2:0 povisio je Lukaku iz penala. Konačnih 2:1 postavio je Piccoli u 94. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ovom pobjedom Inter je ostao na drugom mjestu i ima samo bod manje od Milana, dok je Spezia na 17. poziciji sa 11 bodova.

U istom terminu Benevento je slavio protiv Genove sa 2:0, a Cagliari i Udinese su odigrali 1:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597849779
"Milan je danas u gostima pobijedio Sausuolo sa 2:2" e moj Čauševiću
6 0
nono
Bravo za podmladak ! samo tako idemo dalje Forca Milan
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi