On je odbrusio svim nepoštenim: "Kakav projekat? Ne lažite! Svi smo zbog para u Kini i Arabiji"

Velike riječi

On je odbrusio svim nepoštenim: "Kakav projekat? Ne lažite! Svi smo zbog para u Kini i Arabiji"

Midhat Šljivak

Ogroman broj vrhunskih fudbalera su u proteklim godinama odlučili karijeru nastaviti daleko od Evrope. Prvo je kao destinacija iz snova bila Kina, a od prije godinu dana je to Saudijska Arabija. Za Belgijanca Axela Witsela nema potrebe da neko govori da ide tamo zbog projekta. On mu ne vjeruje i tvrdi da je sve u parama.

Belgijanac Axel Witsel jedan je od fudbalera koji je u najboljim godinama odlučio prihvatiti bogatu ponudu iz Kine.

On je sezonu 2017/2018 proveo u kineskoj ekipi Tianjin Quanjian. On priznaje da je on tamo otišao zbog novca i doslovno moli sve fudbalere da prestanu pričati da su otišli zbog nekih projekata.

"U Kinu i Saudijsku Arabiju idemo zbog novca. Nema potrebe da se lažemo i da govorimo kako je to zbog nekog projekta", iskren je Axel Witsel.

Ovaj fudbaler je bio samo jedan u nizu velikih igrača u Kini. Tamo su išli igrači poput Oscara, Marouanea Fellainija, Paulinha, Hulk, Carlos Tevez...

Oglasi

Belgijski veznjak se nakon jednogodišnjeg iskustva u Kini vratio u Evropu. Zaigrao je za Borussiju iz Dortmunda, a sada je član madridskog Atletica.

Kina je nakon neuspješnog kreiranja najjače lige svijeta odlučila zavrnuti izvore novca. Ostali su samo rijetki, ali je njihovu ulogu preuzela Saudijska Arabija, koja daje mnogo više novca.

Prvo su doveli Cristiana Ronalda za ugovor od 200 miliona eura po sezonu. Zatim su redom dolazile velike zvijezde i sada u prvenstvu ove zemlje igraju Sadio Mane, Marcelo Brozović, Neymar, Karim Benzema, N'Golo Kante, Riyad Mahrez, Roberto Firmino i mnogi drugi...

Plan Saudijske Arabije je, kao što je bio i u Kini, da stvore najjaču ligu na svijetu i da najbolji fudbaleri zabavljaju arapske bogataše.

Hoće li uspjeti u tome vidjet ćemo u narednim godinama, ali po svemu viđenom su na dobrom putu.

Top Komentari

Realno01
A u Celzi idu radi projekta? U Psg radi projekta? Fuj kakve ste vi stuhe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi