Još jedna zvijezda Belgijancima saopštila tužnu vijest

Sada dolaze neki novi klinci

Još jedna zvijezda Belgijancima saopštila tužnu vijest

Samir Mlaćo
Belgijski nogometaš Axel Witsel objavio je kraj reprezentativne karijere. On je upisao ukupno 130 nastupa za reprezentaciju Belgiju, te je jedan od rekordera.

Tačnije, stigao je na drugo mjesto, odmah iza Jana Vertonghena koji je upisao 147 nastupa.

Sada je odlučio da završi reprezetnativnu karijeru, koju će pamtiti po lijepom.

U Rusiji je osvojio bronzu, a bilo je očekivati da će donijeti odluku koja je sada zvanična.

On trenutno nastupa za Atletico Madrid u koji je stigao iz Borussije Dortmund.

Ranije je igrao i za Standard Liege, Benficu, Zenit, Tianjin u Kini.

Oglasi

Ove sezone u LaLigi upisao je 28 nastupa, ali nije se upisivao u listu strijelaca.

Nedavno se od reprezentacije Belgije oprostio i Eden Hazard, pa je jasno da će ova selekcija dobiti neke nove klince.

“Znao sam da ću se nakon Svjetskog prvenstva rastati s reprezentacijom. Ova odluka nema nikakve veze s nastupom u Kataru. Svakako je nesretan način na koji se to dogodilo, ali već sam donio odluku", kazao je Hazard, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bilo je vrijeme da prestanem. Prvo sam počeo razmišljati o povlačenju iz reprezentacije nakon Eura 2020. Dao sam sve od sebe da budem u formi nakon povrede zloga, ali, nažalost, nisam mogao igrati u četvrtfinalu s Italijom, što me je jako pogodilo".

"Također u Real Madridu igram s Tonijem Kroosom. Prije dvije godine napustio je njemačku reprezentaciju i rekao mi je da sada više vremena provodi s porodicom. U međuvremenu su se reprezentaciji približili mladi momci. Ne igram s Realom, pa me zovne Belgija i igram. Ne sviđa mi se to", rekao je Hazard u oproštaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi