Osvojio titulu, a onda briznuo u plač: Svi znaju šta su njegove suze na Etihadu značile

Nije mogao sakriti emocije

Osvojio titulu, a onda briznuo u plač: Svi znaju šta su njegove suze na Etihadu značile

E. Čaušević

Manchester City jučer je proslavio titulu prvaka Engleske koju je ovaj klub uspio da odbrani i pored toga što je Arsenal bio lider u većini sezone. Na kraju su igrači Cityja podigli trofej na Etihadu, no u centru pažnje bio je Aymeric Laporte koji je plakao tokom ceremonije i čini se da se zna razlog njegovih suza.

Manchester City je uspio da nadoknadi čak osam bodova zaostatka u odnosu na Arsenal koji je igrao očajno u završnici prvenstva, te su Građani uspjeli odbraniti titulu prvaka Engleske.

Na Etihadu je City jučer u derbiju 37. kola uspio da pobijedi Chelsea sa minimalnih 1:0, a nakon završetka utakmice igračima ovog kluba uručen je trofej osvajača Premiershipa.

Gledali smo veliko slavlje na terenu Etihada na koji su utrčali i navijači Manchester Cityja koji su s igračima proslavili još jedan trofej.

Međutim, u centru pažnje našao se španski defanzivac Aymeric Laporte koji nije mogao da sakrije svoje emocije tokom ceremonije, a kamere su ga snimile kako plače nakon što je igračima Cityja uručen trofej.

Komentatori su u tom trenutku rekli da je to vjerovatno zbog činjenice da je City već bio otpisan i da su emocije stigle Laportea, ali čini se da je svima sada jasno da to nije pravi razlog.

Oglasi

Navijačima Manchester Cityja je bilo kristalno jasno šta se dešava kada su kamere prikazale Laportea kako plače.

Mnogi smatraju da je to samo dokaz da Španac napušta Manchester City na kraju sezone i da je to razlog što je bio toliko emotivan. Već odavno se špekuliše da će Laporte napustiti Etihad, a čini se da su scene sa proslave titule to samo potvrdile.

Navijači Cityja već su na društvenim mrežama počeli da se zahvaljuju Laporteu na svemu što je dao za ovaj klub i već su se pomirili s činjenicom da će on na ljeto karijeru nastaviti u dresu nekog drugog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 28-godišnjak u Manchester City stigao je na ljeto 2018. godine za 60 miliona eura iz Athletic Bilbaa i odigrao je 177 mečeva za ekipu Pepa Guardiole.

U posljednje vrijeme nije bio previše standardan što je čini se najveći razlog zašto je odlučio da napusti City. S ovim klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a špekuliše se da će City ga prodati za oko 30 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti