Nemile scene obilježile derbi: Užasne poruke na račun protivnika, policija odmah reagovala
FOTO: VLN news

Na terenu bez uzbuđenja, ali van terena...

Nemile scene obilježile derbi: Užasne poruke na račun protivnika, policija odmah reagovala

H. Zilić

U 31. kolu nizozemske Eredivise derbi su odigrali Ajax i AZ Alkmaar. Meč je okončan bez pobjednika i golova rezultatom 0:0, međutim nije proašo bez vatre barem ne van terena, što svakako ne ide u prilog nizozemskom fudbalu.

Fudbaleri nisu bili raspoloženi za golove, ali navijači jesu itekako za incidente, barem oni AZ-ovi.

U metrou na putu za Amsterdam navijači AZ-a uzivikali su antisemitske poruke nakon čega je morala reagovati policija.

U pitanju bila grupa od 154 navijača navode nizozemski mediji. Policija je oko 19:30 zaustavila metro na stanici Strandvliet, u blizini stadiona u Amsterdamu.

Prije toga navijači su nekoliko puta upozoreni da prestanu da uzvikivaju pomenute poruke, kaže portparol policije.

U metrou su bili policajci koji su uhapsili sve pristalice koji su pjevali zbog grupnog vrijeđanja, izvijestila je amsterdamska policija.

Oglasi

Navijači su zatim završili na ispitivanju u policijskoj stanici gdje su morali dati iskaz nakon pomenutog incidenta.

Nije prvi put da se Nizozemska susreće sa sličnim stvarima pogotovo na utakmicama Ajaxa kada gostuju veće navijačke grupe.

Također u Nizozemskoj je u posljednje vrijeme sve manji oblik rasizma na stadionima pa su po tom pitanju uredili dosta toga. Međutim, ima još stvari koje moraju ispraviti, a u posljednje vrijeme ispadi navijači dešavaju se na stadionima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Derbi Feyenoorda i Ajaxa bio je nedavno prekinut jer su navijači pogodili u glavu jednog od igrača protivničkog tima.

To su sve stvari koje će u Nizoemskoj što prije pokušati da srede, a na ljeto je zakazan i sastanak svih čelnika profesionalnih klubova na kojem će tema biti upravo huliganstvo i uvrede na svim osnovama koje se dešavaju na stadionima u ovoj evropskoj zemlji.

Top Komentari

Skender
Ajaks je jedini klub iz nizozemske erdivisie koji nije uplatio nikakvu pomoc za 50.000 nastradalih u zemljotresu u Turskoj. Svi su klubovi iz svih sportova i iz seoskih liga uplacivali pomoc za nastradale. Ajaks je novcano najbogatiji klub u Nizozemskoj i novac nije u pitanju zasto nisu uplatili pomoc nastradalima u Turskoj i Siriji. Ajaks je jedini klub u Nizozemskoj gdje se redovno mogu vidjeti na stadionu (domace utakmice u Amsterdamu) gdje se vihore barjaci jene strane zemlje. Zasto navijaci ostali fudbalskih klubova ne vole Ajaks i zasto im to skandiraju pogodite sami.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi