AZ dogovorio pojačanje iz Intera pred gostovanje na Grbavici

Belgijanac pred potpisom

AZ dogovorio pojačanje iz Intera pred gostovanje na Grbavici

Edmir Škorić

Nizozemski AZ Alkmaar jučer je pobijedio Tuzla City s 1:0 u prvom njihovom meču u drugom pretkolu Konferencijske lige, a revanš će se odigrati narednog četvrtka na stadionu Grbavica.

AZ je bio veliki favorit, a na kraju je bunker Tuzla Cityja "preživio", pa ostvario itekako dobar rezultat, te će u revanšu pokušati da priredi čudo.

U međuvremenu, u Alkmaar je stiglo pojačanje iz Intera. Riječ je o 22-godišnjem stoperu Zinhu Vanheusdenu.

Vanheusden ima jedna nastup za seniorsku reprezentaciju Belgije, a Inter ga je kao klinca 2015. doveo u svoju akademiju iz Standarda. Potom je igrao na psoudbama u svom matičnom klub Standardu, a prošle sezone u Genoi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na osam miliona eura, ali nisu poznati detalji njegovog prelaska u AZ.

"Već neko vrijeme imamo dogovor s Interom i transfer će vjerojatno biti ostvaren. Igrač je već s nama. Još ne trenira s ekipom, ali smo u završnoj fazi pregovora i uskroo će sve biti gotovo", rekao je tehnički direktor nizozemske ekipe Max Huiberts.

Top Komentari

King_Kenny
...za ovog nisu culi ni najvatreniji navijaci Intera.
3 0
damir83
Nadam se da će sarajlije napuniti stadion i pomoći drzavnom predstavniku da pobijedi !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi