Trener Alkmaara nakon minimalne pobjede: Očekuje nas težak revanš susret, biće velika borba

Tuzla City minimalno poražen

Trener Alkmaara nakon minimalne pobjede: Očekuje nas težak revanš susret, biće velika borba

Adnan Beganović

Tuzla City je minimalno poražen u prvom meču 2. pretkola Konferencijske lige na gostovanju kod Alkmaara, pa je tako ostao u igri za plasman u narednu fazu takmičenja.

U prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige Az Alkmaar je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladao Tuzla City.

Iako se prije početka susreta označen kao apsolutni favorit te se očekivala ubjedljivija pobjeda holandskog tima, na kraju je završilo s minimalnih 1:0, pa krajnim ishodom mogu biti zadovoljni i u taboru bh. predstavnika.

Favorizirani Alkmaar je većim dijelom susreta ima više od igre, no izabranici Dragana Jovića su objektivnu razliku u kvaliteti nadoknadili požrtvovanom i borbenom igrom, a nakon susreta za holandske medije je govorio trener domaće ekipe Pascal Jansen.

Istakao je da između ostalog da u revanšu očekuje težak dvoboj, a za bosanskohercegovačku ekipu je istakao da se radi o protivniku koji je znao po šta je došao.

"U prvom poluvremenu smo na trenutke igrali onako kako želimo. Težak protivnik koji je došao sa jasnim planom, braniti se i kontrama prijetiti. Očekuje nas naredne sedmice težak dvoboj. Imaju rezultat s kojim ne mogu biti nezadovoljni. Biće velika borba", istakao je trener domaće ekipe, dok je kapitem Alkmaara Bruno Martins Indi dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Imali smo posla s protivnikom koji je imao šest ili sedam igrača u posljednjoj liniji i dobro su to radili. U svakom slučaju, moramo naučiti iz ovoga. Moramo se brže kretati, mora lopta biti brža", istakao je kapiten holandske ekipe.

Revanš susret igra se za sedam dana. Tuzla City ima aktivan rezultat i sasvim sigurno se izabranici Dragana Jovića neće lako predati. No, bez obzira kako završi revanš susret, treba istaći da je Tuzla City u svom premijernom nastupu u Evropi opravdala očekivanja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
bit ce punjenje sloge veceras su ih vile pronosale primili samo 1, u revansu ce past 3-4 komada u mrezi siminhanaca
3 14
karlhajncbrazzzo
Samo ih treba odčepiti, ništa oni nisu bolji od Tuzle. Bez imalo respekta ući u utakmicu!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi