Azerbejdžan nije mogao do senzacije: Hrvatska pobijedila na Maksimiru nakon preokreta

Kramarić junak Vatrenih

Azerbejdžan nije mogao do senzacije: Hrvatska pobijedila na Maksimiru nakon preokreta

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske večeras je nakon preokreta pobijedila na Maksimiru ekipu Azerbejdžana sa 2:1 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hrvatska je preuzela incijativu na sredini terena od samog početka utakmice i bilo je jasno da će se Azerbejdžan fokusirati samo na kontre. Gosti su mogli do prednosti u 14. minuti kada je Shaydaev imao odličnu priliku, ali je Kalinić odbranio njegov udarac.

Međutim, pet minuta kasnije šok na Maksimiru jer su gosti poveli sa 1:0. Azerbejdžan je dočekao odličnu kontru koju je povukao upravo Shaydaev i fantastično matirao Kalinića za 0:1.

Nakon toga Hrvatska je svim silama krenula u napad, no Azerbejdžan je u uspio nekako da se odbrani. No, Vatreni su u najboljim momentima dali izjednačujući gol i to u samom finišu prvog dijela. Korner je izveo Modrić, a na 1:1 poravnao je Barišić.

I u drugom poluvremenu gledali smo opsadu gola Azerbejdžana koji se svim silama branio. Gosti su nekako uspjeli da zaustave napade Hrvatske, no ponovo su posustali u finišu utakmice.

Odlučujući trenutak ovog meča desio se u 79. minuti kada je Hrvatska došla do preokreta i povela sa 2:1. S desne strane odlično je šutirao Kramarić koji je preciznim udarcem matirao gostujućeg golmana i tako postavio konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U istoj grupi večeras su igrali Slovačka i Mađarska, a domaći tim je pobijedio sa 2:0. Prvi gol za Slovačku zabio je Duda, dok je posao završio Rusnak koji je postavio konačan rezultat u samom finišu utakmice.

Top Komentari

Benjamingst
Hrvatska jedva do pobjede, losi su nakon SP....
3 0
Benjamingst
Index sport sta misli jedan Hrvat o Bosanskom Hrvatu? Ovo je sramota. Igrač koji je davao golove samo u Serie C, Serie B i HNL. I to u zadnjih šest godina 24 gola. Pa jebo ti pas mater bosansko govno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi