Poznati parovi nokaut faze Azijskog kupa: Palestina nije imala sreće
FOTO: Guliverimage

Nekoliko sjajnih duela nas očekuje

Poznati parovi nokaut faze Azijskog kupa: Palestina nije imala sreće

Haris Zilić

Nakon Afričkog kupa nacija koji se održava u Obali Slonovače i Azijski kup kojem je domaćin Katar, stigao je do svog najuzbudljivijeg dijela. Završena je grupna faza takmičenja i poznati su svi učesnici nokaut faze, tačnije selekcije koje nastavljaju borbu za kontinentalnog fudbalskog prvaka u Aziji.

Posljednja grupa koja je dala odgovore bila je grupa F. U trećem kolu vidjeli smo dva remija koja su obradovala Indoneziju.

Saudijska Arabija i Tajland remizirali su 0:0 pa su Saudijci pobjednici grupe, a Tajland u nokaut fazu ide kao drugplasirani.

Međutim u gupi F trećeplasirana ekipa je ostala kratkih rukava, a to je Oman. Upravo su Oman i Kirgistan remizirali u trećem kolu 1:1, a to je obradovlao Indoneziju koja se plasirala u nokaut fazu kao četvrta najbolja ekipa od trećeplasiranih, a na toj tabeli bez nokaut faze ostali su Kina i Oman koji su u grupi završili treći sa dva osvojena boda.

Nokat faza Azijskog kupa koji se igra u Kataru donijet će nekoliko zanimljivih duela, a u centru pažnje će biti derbi Saudijske Arabije i Južne Koreje.

Oglasi

Zanimljiv bi mogao biti duel između Iraka i Jordana, kao i meč Bahreina i Japana.

U nastavku pogledajte sve parove osmine finala Azijskog kupa:

Tadžikistan UAE

Irak - Jordan

Australija - Indonezija

Oglasi

Saudijska Arabija - Južna Koreja

Iran - Sirija

Bahrein - Japan

Katar - Palestina

Uzbekistan - Tajland

Četvrtina finala recimo donosi potencijalni duel Japana i Irana, dok će recimo pobjednik duela Saduijske Arabije i Južne Koreje na boljeg iz duela Australije i Indonezije.

Osmina finala počinje 28. januara utakmicama Tadžikistan UAE i Australija - Indonezija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti