Počele rukometne borbe širom svijeta, a prvo kolo ponudilo nestvaran rezultat
FOTO: Asia Handball Federation/Twitter

Bez milosti prema protivnicima

Počele rukometne borbe širom svijeta, a prvo kolo ponudilo nestvaran rezultat

Haris Zilić

Dok očekujemo večeras prvi nastup rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na EURO-u u Njemačkoj gdje nam je u prvom kolu protivnik veliki favorit reprezentacija Švedske i na ostalim konitnentima počela su takmičenja najboljih rukometnih selekcija.

Tako je u toku i Azija kup za rukometaše gdje nastupaju najbolje azijske selekcije, a već u prvom kolu vidjeli smo nestvaran rezultat.

U prvom kolu grupe C Irak je sa 55:12 pregazio Indiju, koja je u prvom poluvremenu dala 4, a u drugom svega osam golova.

U ovoj grupi su još selekcije Saudijske Arabije i Japana koji su i favoriti grupe, tako da Indiji prijeti velika katastrofa ako je suditi prema rezultatu prvog kola gdje su za protivnika imali treću reprezentaciju po jačini u grupi.

Irak je današnjim trijumfom ostvario svoj cilj, stigli su do jedne pobjede i to na kakav način, svaki pozitivan rezultat protiv Saudijske Arabije i Japana za njih bio bila ogromna senzacija.

Oglasi

Prvenstvo Azije otvorili su danas u grupi D UAE i Hong Kong gdje je selekcija UAE-a bila bolja rezultatom 29:24.

U grupi A prvenstva Azije su selekcije Kuvajta, Omana, Katara, Tajvana, dok su u grupi B Južna Koreja, Iran, Kina, Novi Zeland.

Grupu C čine selekcije Iraka, Saudijske Arabije, Japana i Indije, dok su u grupu D smještene reprezentacije UAE, domaćin Bahrein, Kazahstan i Hong Kong.

Pored Australije od ove godine azijskom šampionatu priključena je još jedna okeanska reprezentacija, a to je Novi Zeland.

Ttitulu prvaka AZije u rukometu iz 2022. godine brani reprezentacija Katara koja je u finalu rezultatom 29:24 savladala Bahrein, dok je trećeplasirana bila Saudijska Arabija koja je u meču za bronzu bila bolja od Irana rezultatom 26:23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije