Vodio je federalnog prvoligaša, a sada je priredio senzaciju na Azijskom kupu
(AP Photo/Aijaz Rahi)

Veliki uspjeh za reprezentaciju koja nije među 100 na svijetu

Vodio je federalnog prvoligaša, a sada je priredio senzaciju na Azijskom kupu

Haris Zilić

Počela su glavna uzbuđenja na Azijskom kupu, a večeras smo dobili konačan raspleti u grupi A gdje su odigrane utakmice trećeg kola i bilo je veoma zanimljivo.

Domaćin turnira selekcija Katara je grupu završila sa tri trijumfa. U trećem kolu savladali su Kinu 1:0 pogotkom Al Haydosa u 66. minuti susreta.

Drama je bila u drugom susretu između Tadžikistana i Libanona.

Do velikog uspjeha došao je Tadžikistan kojeg sa klupe predvodi bivši trener Zvijezde Gradačac, Petar Šegrt i na neki način napravili su čudo jer je ovo za njih bio debi na smotri najboljih azijskih reprezentacija.

Tadžikistan je savladao Libanon sa 2:1 i sa četiri boda zauzeo drugo mejsto u grupi A i izborio veliki plasman u osminu finala Azijskog kupa.

Oglasi

Strijelci za Tadžikistan bili su Umarbaev u 81. i Khamrokulov u drugoj minuti sudijske nadoknade, dok je Libanon pogodio Jradi u 48. minuti. Tadžikistanu su nakon VAR-a poništena i dva pogotka.

Kao što smo već naveli za Tadžikistan je ovo bio debi na Azijskom kupu i odmah su otišli u nkaut fazu, a trenutno su 107. reprezentacija an FIFA rang listi.

Kina je završila četvrtoplasirana u grupi A sa dva boda, ali teško mogu završiti među četiri najbolje trećepalsirane ekipe kada se završe sve grupe. Libanon je završio na posljednjem mjestu grupe sa jednm bodom i idu kući.

Ovome dodajmom da je Tadžikistan postao tek četvrta reprezentacija koja je na svom debiju na Azijskom kupu izborila odmah plasman u nokaut fazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi