Musemić na pressici: "Dosta naivno, čak i glupo..."

Tuzla City ispao od Sarajeva

Musemić na pressici: "Dosta naivno, čak i glupo..."

A. Čaušević

Husref Musemić se nije uspio plasirati za Tuzla Cityjem u finale Kupa BiH nakon poraza od Sarajeva. 

Imali su igrači Tuzla Cityja u jednom trenutku prednost. Poveli su golom Brkića s 0:1 te tako anulirali prednost Bordo tima iz prvog meča.

Na press konferenciji poslije utakmice Husref Musemić je kazao da je njegov tim izgubio utakmicu na naivan i gluup način.

"Dosta naivno i čak i glupo izgubljena utakmica. Imali smo rezultat u jednom trenutku koji ti je dao mogućnost da ostane tako i postigneš još jedan gol", rekao je iskusni stručnjak te nastavio:

"Onda smo počeli da igra svako na svoj način, dosta raštrkano, izašli smo naprijed, omogućili smo Sarajevu da nam da tri gola. Naivno, glupo, neinteligentno".

Oglasi

Otkrio je i glavne razlgo zašto se u jednom trenutku igra Tulza Cityja raspala pa su domaći za tri minuta postigli tri gol.

"Možda su igrači imali preveliku želju da zabiju drugi gol, omogućili su Sarajeu to što su omogućili i Sarajevo je to kaznilo."

Tuzla Cityju u nastavku sezone predstoji borba za izlazak na euroscenu kroz prvenstvo. Tuzlanski tim za trećim mjestom kasni sedam bodova.

Prije pressice Musemić je dao svoj komentar susreta i za Arenu Sport. Tom prilikom prvo što je uradio je čestitao Sarajevu na prolasku dalje. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon utakmice za Arena Sport svoj komentar dao je trener gostujućeg tima Husref Musemić.

"Čestitam Sarajevu na pobjedi. Onog trenutka kada mi imamo rezultat bespotrebno smo žurili i htjeli smo da postignemo drugi gol ostavljali im prostor umjesto da oni nama ostavljaju prostor. Dva puta su nas kaznili, dosta naivno smo izgubili utakmicu. Onog trenutka kada smo sve imali u svojim rukama da igramo do kraja i možda na penale da prođemo dalje. Možda nedovoljno iskustva, koncentracije ili discipline", rekao je Musemić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
E moj Husrefe. Ti danas fasova za sviju. Šampion Šampionski. Red je na Zrinjskog. A onda na Željkana našeg do Titule InšAALAH
9 3
Sarbit2019
Sta ces Husrefe dobijes Velez , Borac i Zrinjski eto Evrope dosta za ovu godinu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti