Danijel Pranjić na rubu suza nakon ispadanja Slobode: "Svi moramo stati pred ogledalo"

Trener tuzlanskog tima

Danijel Pranjić na rubu suza nakon ispadanja Slobode: "Svi moramo stati pred ogledalo"

M. Šljivak

Sloboda je ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Porazom od Željezničara tuzlanski velikan je zakovan za dno tabele i naredne sezone igraju Prvu ligu.

Nakon utakmice pred novinare je stao trener Danijel Pranjić. Tužan i kroz suze nije mogao previše reći.

"Teško je išta pametno reći. Morat ćemo prespavati", prve su riječi hrvatskog stručnjaka koji je potom nastavio izlaganje.

"Nismo očekivali ovo. Htjeli smo pobjedu, ali Željo je bio bolji. Svaki duel su uzeli. Treba analizirati cijelu sezonu, ali šta imamo od tog. Desilo se što niko nije želio."

Hoće li Danijel Pranjić ostati na klupi Slobode i u narednoj sezoni?

"Nisam došao bježati, ali moraju se stvari staviti na stol, ako ćemo biti pošteni. Nije ovo od jučer već traje duže vremena. Svi zajedno moramo pogledati u ogledalo. Moramo preuzeti odogovornost. Teško je reći jesam li uspio šta promijeniti. Sloboda će biti sutra, pa kod bio trener", ističe Pranjić.

Oglasi

Razočaran je hrvatski trener. Gotovo je zaplakao, prihvata krivicu, no ističe da se svi u klubu moraju pogledati u ogledalo.

"Ovi ljudi vole Slobodu. Svima je teško. Najgore je kad pošteno radiš, pa ti se ne vrati. Bilo je ili ćemo plakati od tuge ili od radosti. Desilo se ovo najgore, moramo se pogledati u ogledalo i reći da smo mi krivi. Ako to uspijemo i stavimo sve na stol, nije bitno hoću li ja ostati. Realnost je ovo", poruka je Danijela Pranjića.

Bašić uspjeh posvetio Edisu Mulaliću i poručio je: "Ovo nam je kao titula"

Željezničar pobjedom u Tuzli skače na treće mjesto i ide u Evropu. Sloboda je u nižem ranug zbog čega žali i trener Plavih s Grbavice Nermin Bašić.

Ipak, ovaj mladi stručnjak pun je zadovoljstva zbog posla kojeg je napravio u sarajevskom velikanu i nakon meča na Tušnju je rekao:

"Veoma sam sretan što sam imao priliku i čast voditi ove momke. Nije lako doći ovdje i pobijediti. Ovo je nagrada za sve u klubu", rekao je Bašić i zatim se okrenuo FK Sloboda.

"Glupo je reći, ali razočaran sam zbog Tuzle i ovo što im se desilo. Imam veliko poštovanje prema Slobodi i nadam se da će brzo vratiti u društvo najboljih", poruka je Bašića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Plavih ističe da je treće mjesto kao osvajanje titule. Uspjeh je posvetio i Edisu Mulaliću.

"Željo ima velikih problema i ovo im je kao osvajanje titule. Ovo je Evropa i za bivšeg trenera Edisa Mulalića. Drago mi je što sam bio dio jedne ovako lijepe priče", istakao je Bašić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Zao mi Slobode, jedinog Tuzlanskog FK. Nadam se da ce brzo nazad u PL
5 1
realista1982
Pranjiću i da ste dobili džaba ,kada je već davno odlučeno da ispadate...!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi