Azmir Husić i firma Giprom Slobodi oprostili malo bogatstvo?

Tuzlanski klub poslovao u plusu

Azmir Husić i firma Giprom Slobodi oprostili malo bogatstvo?

A. Čaušević

FK Sloboda objavio je finansijski izvještaj za 2019. godinu. Najviše je primjetan podatak o oprostu duga nekadašnjeg predsjednika ovog kluba Azmira Husića.

Prema podacima kojeg je objavio tuzlaznski premijerligaš Husić je Slobodi oprostio 543.693 KM. Isto je uradilo i nekoliko kompanija te kojim su Crveno-crni dugovali.

Tako ukupan iznos na stavku Otpisane obaveze iznosi preko dva miliona KM, tačnije 2.187.119. KM. Pored Husića, najviše druga je oprostila i firma Giprom d.o.o. u iznosu od 758.375 KM.

Inače, Sloboda je od 1. januara do 31. decembra 2019. godini ostvarila prihode u iznosu od 4.139.291 KM, dok su rashodi za isti period izonsili 2.090.503 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveći finansijer tuzlanskog velikana u prošloj godini bilo je Grad Tuzla sa iznosom od 1.480.000 KM. Kompletan finansijski izvještaj FK Sloboda pogledajte ovdje.

Inače, kada su u pitanju menadžerske provizije nakon angažovnaja Almira Bekića i Amera Bekića njihovom zastupniku je isplaćen iznos od 5.000 KM.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

senad035
Kolko je taj giprom pokrao para od transfera i sad ko nesto oni oprastaju, a Azmiru svaka cast
4 1
sloboda72
"Najveći finansijer tuzlanskog velikana u prošloj godini bilo je Grad Tuzla sa iznosom od 1.480.000 KM. Kompletan finansijski izvještaj FK Sloboda pogledajte" . Giprom d.o.o. u iznosu od 758.375 KM. Husić je Slobodi oprostio 543.693 KM. ------------------------------------1. 302.068 KM
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi