Azmir Husić misli ozbiljno: Na fudbalskoj sceni nešto novo, cilj je plasman u Premijer ligu BiH
FOTO: Dino Kurbegović

Odrađeni su i prvi treninzi

Azmir Husić misli ozbiljno: Na fudbalskoj sceni nešto novo, cilj je plasman u Premijer ligu BiH

H. Zilić

Prvi čovjek FK Tuzla City Azmir Husić veliki je zaljubljenik u fudbal i čini se da želi još više da pomogne razvoju ovog sporta u našoj zemlji, ali i na drugim nivoima.

FK Tuzla City je dobio žensku ekipu.

Klub je počeo sa radom, odrađeni su prvi treninzi, a prema neslužbenim informacijama ekipa bi od naredne sezone trebala igrati u Prvoj ligi FBiH.

[facebook]https://www.facebook.com/FudbalskiKlubTuzlaCity/videos/757738445915127[/facebook]

Tako će ženski, ali i generalno bh. fudbal dobiti još jedan klub na sceni.

Potez Husića za osnivanje selekcije žesnkog fudbala može se povezati i sa novim pravilinkom UEFA-e.

Oglasi

Naime od 2025. godine UEFA razmatra soluciju da svaki klub koji je član najjačeg društva u državi ima i žensku filijalu.

Tako recimo FK Velež ima ŽF/NK Emina, FK Sarajevo ima SFK 200, NK Široki Brijeg ima ŽNK Široki Brijeg, Inter Posušje je filijala HŠK Posušje, nedavno je ponovo aktiviran i ŽFK Leotar, FK Sloboda ima ŽFK Sloboda...

Sada u cijelu priču ulazi i ŽFK Tuzla City.

Domaće utakmice će igrati u Simin Hanu, a u narednom periodu će se i kristalizirati roster tima.

Nema sumnje da će Husić i ovdje udariti dobru finansijsku injekciju, pokušati oformiti dobar tim koji bi napao i plasman u Premijer ligu BiH za fudbalerke.

Možemo s pravom reći još jedna pozitivna priča iz bh. fudbala.

Promo

Top Komentari

BHFLjiljan
Ovaj covjek ocigledno voli I trudi se za bolju budusnost Bosne. Njemu samo treba bolja podrska. Sigurno je nas I zelimo mu sve najbolje.
6 0
user1676418203
Kriminalno zločinačka SDA ce mu pomoci, on je njihov član
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi