Doveden za siću, pa postao legenda kluba: Ove godine bi mogao doći kraj

Rastanak nakon 10 godina?

Doveden za siću, pa postao legenda kluba: Ove godine bi mogao doći kraj

Eldar Ganibegović

Chelsea je jučer pobjedom protiv Palmeirasa poslije produžetaka po prvi put u historiji osvojio naslov svjetskog prvaka.

Trofej nakon dramatičnog finala podigao je kapiten tima Cesar Azpilicueta, čija je priča u Chelseaju kao bajka.

Naime, Španac je u London stigao 2012. godine iz Marseillea za nešto manje od devet miliona eura i za ovih nepunih 10 godina postao prava legenda kluba.

U dresu Plavaca odigrao je ukupno 459 utakmica i postigao 15 golova uz 56 asistencija, te ovaj klub vodio do krova Engleske, Evrope i naposlijetku svijeta.

Popularni Azpi 2013. i 2019. godine osvajao je Evropsku ligu s Chelseajem, no onaj najvažniji trofej u evropskom fudbalu stigao je 2021. godine kada je pobjedom protiv Manchester Cityja u finalu osvojena Liga prvaka. 

Dva puta je bio prvak Engleske s Chelseajem i to 2015. i 2017. godine, a osvajao je još po jednom FA Cup, Liga kup, UEFA-in Superkup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema izvještajima iz Španije i Engleske, Cesar bi se predstojećeg ljeta poslije 10 godina mogao oprostiti od Chelseaja jer mu ističe ugovor, a za njegove usluge zainteresovani su prije svih Barcelona i Real Madrid.

Šta god da bude i ma gdje da ode, Cesar će definitivno zlatnim slovima ostati upisan u historiju Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti