Genijalan potez Azpilicuete kojim se iz sjene pretvorio u Chelseajevog junaka

Sve se dešavalo prije penala

Genijalan potez Azpilicuete kojim se iz sjene pretvorio u Chelseajevog junaka

Edmir Škorić

Nogometaši Chelseaja osvojili su sinoć po prvi put Svjetsko klupsko prvenstvo.

Chelsea je u finalu igrao protiv brazilskog Palmeirasa, a do trofeja je stigao golom Kaija Havertza s penala u 117. minuti.

Nijemac je bio taj koji je loptu poslao u mrežu, ali dan kasnije priča se samo o potezu iskusnog Cesarea Azpilicuete.

Španac je napravio genijalan potez. Naime, po dosuđenom penalu uzeo je loptu kako bi šutirao, a tempramentni Brazilci su ga kako to biva okružili kako bi ga omeli u pripremi za udarac.

Nakon što je Azpilicueta istrpio sve moguće pritiske brazilskih igrača, mirno je predao loptu Havertzu, koji je potom postigao gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se da je ovo "uigrana akcija" budući da je Azpilicueta pogledao Havertza u momentima kada je dohvatio loptu na početku cijele gužve, prije nego će se penal i izvesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti