Ažurirana lista država s najviše igrača u ligama petice: Koje mjesto pripada Bosni i Hercegovini?

Srbija prva u regionu

Ažurirana lista država s najviše igrača u ligama petice: Koje mjesto pripada Bosni i Hercegovini?

Na najnovijoj listi 'malih' reprezentacija s najviše fudbalera koji igraju u ligama petice Srbija najbolje kotira od država iz regiona. 

Popularni Orlovi imaju čak 36 fudbalera u ligama petice od kojih ih najviše igra u Seriji A (12), a potom u La Ligi (8), Bundesligi i Ligue 1 (po 7) te Premiershipu (2).

Druga na ovoj listi od reprezentacija iz regiona je Hrvatska sa 28 fudbalera. Najviše Hrvata ima također u Seriji A (10), pa u Bundesligi i Ligue 1 (po 5), te u Premiershipu i La Ligi (po 4).

Bosna i Hercegovina je treća na ovoj listi što se tiče reprezentacija iz regiona, a ukupno 11. u Evropi, ne računajući naravno države Francusku, Englesku, Španiju, Italiju i Njemačku.

Bosanaca i Hercegovaca ima 15 u ligama petice. Najviše ih igra u Seriji A (5), dok ih u Bundesligi ima četvero, a u Premiershipu trojica. Dalje slijedi Ligue 1 gdje igraju dvojica Bosanaca i Hercegovaca i La Liga sa jednim.

Od država iz regiona dalje slijede Slovenija (10), Albanija (9), Sjeverna Makedonija (7), Kosovo i Crna Gora (6).

Inače, prva na listi je Austrija sa 37 igrača u ligama petice, a između drugoplasirane Srbije i četvrtoplasirane Hrvatske je Danska sa 30 igrača u ligama petice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U nastavku možete pogledati čitavu listu:

Top Komentari

Memi
Gdje je Grcka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi