Luka Modrić žestoko odgovorio na optužbe: Nemojte da se krijete iza igrača

Zbog odluke da Hrvati igraju u Rijeci

Luka Modrić žestoko odgovorio na optužbe: Nemojte da se krijete iza igrača

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske narednog mjeseca igra na svom terenu protiv Slovačke odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo.

Hrvatska je prije nekoliko dana remizirala u gostima protiv Velsa (1:1) i još uvijek nije osigurala plasman na EP. No, Vatrenim će protiv Slovačke biti dovoljan i bod kako bi kroz kvalifikacije osigurali mjesto na završnom turniru.

Dosta prašine diglo se u hrvatskim medijima nakon što je HNS objavio da se neće mijenjati domaćinstvo ovog meča, te da će se utakmica odigrati u Rijeci na stadionu Rujevica.

Iako ovaj stadion ima kapacitet nešto preko 8.000 mjesta odlučeno je da se neće mijenjati domaćinstvo iako su mnogi očekivali da će se donijeti odluka da se igra na nekom većem stadionu jer je ovaj meč od krucijalne važnosti.

Nakon svega na Twitteru se oglasio i kapiten ove reprezentacije Luka Modrić koji je odgovorio na kritike i poručio da igrači nisu imali nikakvog glasa u tome gdje će se igrati meč kako su mnogi tamošnji mediji objavili.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sa Slovačkom u Rijeci, istom strašću kao u svakom gradu Hrvatske. Igrači ne odlučuju gdje. Zato nema skrivanja iza momčadi kad se krivo procjenjuje", poručio je Modrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi