Ko je bio najbolji, a kojem Zmaju je pripala najniža ocjena?

Slabo izdanje, slabe ocjene

Ko je bio najbolji, a kojem Zmaju je pripala najniža ocjena?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć u Atini poražena od selekcije Grčke, te je na taj način ostala bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Zmajevi su odigrali jako lošu utakmicu, a Grci, iako u "kombinovanom sastavu" su imali apsolutnu dominaciju, pa Prosinečki i njegovi izabranici mogu biti sretni što je na kraju bilo samo 2:1.

Grci su tako uputili čak 25 udaraca ka našem golu, od čega je njih sedam išlo u okvir. Sa druge strane, BiH je imala pet pokušaja - dva u okvir gola Grčke.

S toga ne čude i slabe ocjene za naše reprezentativce.
"Konsultovali" smo sajt Sofascore.com, prema kojem su najbolje ocjene pokupili naši defanzivci i golman Ibrahim Šehić. Šta više, Ibrahim Šehić je bio, prema Sofacore.com, najbolji pojedinac u našoj selekciji sa ocjenom 7.7.

Adnan Kovačević je, iako je postigao autogol za konačnih 2:1, dobio ocjenu 7.3, dok su Ermin Bičakčić i Sead Kolašinac ocjenjeni istom ocjenom - 7.2.

Od ofanzivaca najbolju ocjenu je dobio Izet Hajrović (7.0), dok Ameru Gojaku ni gol nije pomogao da dođe do bolje ocjene od 6.6.

Najslabije ocjnene su dobili Elvis Sarić (6.2) i Gojko Cimirot (6.1).

Od ostalih igrača iz prve postave, Armin Hodžić je dobio 6.8, Miralem Pjanić 6.7, a Zoran Kvržić 6.9. Kada su u pitanju rezervisti ocjene su sljedeće: Riad Bajić 6.6, Haris Duljević 6.4 i Mato Jajalo 6.3.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kod Grka je najbolju ocjenu dobio ofanzivac Anastasios Bakasetas - 7.8. Najslabije ocjene su zaradili rezervisti Giannis Fetfatzidis i E fthymois Koulouris, te golman Alexandros Paschalakis - svi po 6.6.

Prosječna ocjena u našoj selekciji je 6.79, a kod Grka 7.05.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Ognjen Ogi Vranješ 10.0
3 7
Chupy
**** vas ocjene kad su propali, ponavljanje razreda, zar su bitne?!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi