Nastavljena filmska priča skromnog momka iz Maroka - Veliki transfer i spektakl u debiju
Azzedine Ounahi izveo je večeras vrhunski potez i postigao je prekrasan gol na debiju (Foto: Screenshot)

Azzedine Ounahi postigao prekrasan gol

Nastavljena filmska priča skromnog momka iz Maroka - Veliki transfer i spektakl u debiju

M. Šljivak

Azzedine Ounahi (22) odigrao je fenomenalno Svjetsko prvenstvo u dresu reprezentacije Maroka i ovaj mladi veznjak je na sebe privukao ogromnu pažnju. Na kraju je krajem prijelaznog roga ostvario transfer u redove francuskog velikana Marseillea, gdje je u debiju postigao pogodak na gostovanju kod Nantesa (2:0).

Azzedine Ounahi na najljepši mogući je način debitovao u Marseillu. Skromni Marokanac je krajem januara došao u klub s Velodrome i večeras u pobjedi nad Nantesom od 2:0 postigao je prvi gol.

Marokanac je u igru ušao u 74. minuti umjesto Alexisa Sancheza, a u nadoknadi utakmice je prekrasnim pogotkom zaključio ovu utakmicu.

Primio je Ounahi loptu na nekih 25 metara od gola. Zatim je jednom, pa drugi put slomio protivničkog fudbalera, koji nije znao gdje se nalazi.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1620873491984809984[/twitter]

Nakon što je protivnika potpuno izbacio iz igre ostalo mu je da matira golmana. I to je uspješno učinio i donio je svom timu pobjedu od 2:0.

Oglasi

Ovo je zaista fenomenalan početak 22-godišnjeg veznjaka u redovima francuskog velikana. Njemu se dešavaju stvari koji je donedavno mogao samo sanjati, a on to sve maksimalno koristi.

Dosta zasluga za razvoj karijere Ounahija ima i bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. On mu je uputio poziv u nacionalni tim gdje je potom postao neizostavan član.

Da je zaista fenomenalan fudbaler pokazao je na Svjetskom prvenstvu. Nije nikakvo čudo što je privukao veliki interes većih klubova, a Marsielle je dobio bitku za njegov potpis.

Prethodno je ovaj 22-godišnjak nastupao za Angers. Karijeru je počeo u Strasbourgu, a igrao je još za ekipu Avranchesa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ounahi je za reprezentaciju Maroka nastupio u 17 utakmica i postigao je dva pogotka i sigurno je da će u narednim godinama biti oslonac igre ove selekcije na velikim takmičenjima.

Kako je krenuo neće biti iznenađenje da u narednim godinama ostvari još neke velike transfere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi