Vaha je Marokancu otvorio vrata "raja", a onda ga je dočekao "šamar"
FOTO: EPA

Živi svoje snove, ali...

Vaha je Marokancu otvorio vrata "raja", a onda ga je dočekao "šamar"

H. Zilić

Fudbal zaista piše neke priče koje su ponekad u domenima bajke, ali jednostavno nas nauči da je život jedna velika borba i da vas vjera u sebe i ono što radite može dovesti do najvećih zvijezda koje niste ni sanjali.

Prošle godine, tada 21-godišnji Azzedine Ounahi je igrao u francuskom trećeligašu Avranchesu u koji je došao iz B tima Strasboruga.

Nikada nije dobio priliku da zaigra za prvi tim Strasboruga, a otišao je u poluamaterski fudbal, gdje je pružao dobre partije koje nisu promakle našem Vahidu Halilhodžiću, ali ni Angersu.

Potpisao je u ljeto 2021. godine za Angers, a početkom 2022. godine Vahid Halilhodžić ga je pozvao u reprezentaciju Maroka za Afrički kup nacija.

Debitovao je Ounahi za Maroko protiv Gane 10. januara 2022. godine, ni slutio nije tada šta ga sve čeka do kraja godine.

Prvo je uvršten na spisak Marokanaca za Mundijal gdje je statistički jedan od najboljih fudbalera selekcije Maroka s kojom je stigao do polufinala Mundijala.

I ako mislite da je kraj jedne nevjerovatne priče, varate se. Barcelona je spremna Angersu ponuditi dobru cifru za pomeutog fudbalera koji ima 22 godine.

Barcelona reprezentativca Maroka želi vidjeti već ove zime u svojim redovima prenosi Mundodeportivo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Interesantno, Ounahi nikada nije javno zahvalio Halilhodžiću što mu je dao priliku da debituje za reprezentaciju Maroka, sada piše nevjerovatnu priču. Uživa u trenucima koje nije ni sanjao 2021. godine kada je igrao poluamaterski fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi