Azzurri predstavili impresivne dresove za utakmicu protiv BiH

Susret se igra u petak

Azzurri predstavili impresivne dresove za utakmicu protiv BiH

A. Čaušević

Italija će u petak gostovati Bosni i Hercegovini u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Azzurri su danas predstavili dresove u kojim će nastupiti na Bilinom polju koji nekako svojstveno za Italijane izgledaju impresivno s dominantnom bijelom bojom.

Dizajn dresova nudi elegantan izgled koji spaja kulturu i stil Italije s ciljem da se poboljšanu težnje ka uspjehu nove generacije igrača. Kao inspiracija za izradu novih dresova Pumi poslužio je period renesanse.

Osim u duelu s Bosnom i Hercegovinom Azzurri će u novim dresovima igrati i u posljednjem susretu kvalifikacija protiv Armenije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, izabranici Roberta Mancinija su plasman na EP izborili na superioran način, u prvih osam kvalifikacionih mečeva su ostvarili isto toliko pobjeda.

Utakmica BiH - Italija počinje u 20:45. Italijani će u našu zemlju doputovati u četvrtak, istog dana će trenirati na Bilinom polju od 18 sati. 

Top Komentari

Jebivjetar
Super jedva cekam da izgube u njima
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi