Azzurri pregazili Lihtenštajn, priča večeri je Fabio Quagliarella

Šest golova u mreži protivnika

Azzurri pregazili Lihtenštajn, priča večeri je Fabio Quagliarella

M. Šljivak

Reprezentacija Italije je savladala Lihtenštajn sa 6:0 u susretu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mali Lihtenštajn bio je lagan zalogaj za Azzurre koji su se poigrali sa protivnikom i došli su do šestog boda iz dva meča.

Već nakon pola sata igre bilo je jasno da goste čeka težak poraz. Sensi je domaću selekciju u 17. minuti doveo do vodstva, a zatim je rezultat na 2:0 povećao Marco Verratti u 32. minuti meča.

Do kraja prvog dijela dva gola. Oba je sa penala postigao Fabio Quagliarella za prednost od 4:0 i postao je najstariji igrač u historiji reprezentacije Italije koji je postigao gol.

U nastavku je selekcije Roberta Mancinija lagano završila posao. Kean je u 70. minuti povećao prednost na 5:0, da bi sedam minuta kasnije sjajni Pavoletti postigao gol za 6:0.

Ovo je bio i konačan rezultat ovog meča.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:

Italija - Lihtenštajn 6:0 (Sensi 17', Verratti 32', Quagliarella 35'p, 45+3p, Kean 70', Pavoletti 77')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi