Italijani ostali bez pola ekipe pred duel s Lihtenštajnom

Problemi za Mancinija

Italijani ostali bez pola ekipe pred duel s Lihtenštajnom

E. Čaušević

Reprezentacija Italije ostvarila je pobjedu protiv Finske sa 2:0 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani se nalaze u grupi sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i jasno je da su najveći favoriti za prvo mjesto i direktan plasman na EP. Međutim, Roberto Mancini je morao napraviti smjenu generacije i već sada se vidi da mu neće biti nimalo lako u ovim kvalifikacijama.

Selekciju italije već sutra očekuje novi duel, a na njihovu radost igraju protiv autsajdera Lihtenštajna. Ipak, Mancini je imao dosta problema s povrijeđenim fudbalerima jer je ostao bez petorice fudbalera.

Mancini od ranije nije mogao računati na Federica Chiesu i Alessandra Florenzija, a za susret protiv Lihtenštajna ostao je bez Stephana El Shaarawyja, Cristiana Piccinija i Lorenza Insignea koji su povrijeđeni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upitan je bio i golman Mattia Perin koji ima povredu članka desne noge, ali je on ostao uz ekipu i vjerovatno će konkurisati za sutrašnju utakmicu. Također, očekuje se da Mancini sutra odmori svoje najveće zvijezde.

Top Komentari

pashabih
Neće da se troše ljudi protiv ekipe iz ranga fk sloga tojšići
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi