Azzurri su Azzurri: Mancini ostavlja 13 miliona eura da bi preuzeo klupu Italije

Italijan uskoro i zvanično na klupi nacionalne selekcije

Azzurri su Azzurri: Mancini ostavlja 13 miliona eura da bi preuzeo klupu Italije

Prema navodima tamošnjih medija, Italija bi najkasnije do srijede konačno trebala dobiti novog selektora, a to će biti Roberto Mancini.

Mancini bi tako u predstojećim danima trebao potpisati dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Italije, a njegov primarni cilje će biti vraćanje Azzurra na pobjednički put i plasman na Evropsko prvenstvo.

Italijanski strateg je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa Zenitom kako bi preuzeo nacionalnu selekciju svoje zemlje, a time je ostao i bez miliona eura.

Naime, Mancini će raskidom saradnje sa Zenitom u naredne dvije godine ostati "kraći" za 13 miliona eura, s obzirom da će na klupi Azzurra zarađivati tek dva miliona godišnje (uz bonuse u slučaju plasmana na Euro).

Mancini će sa Fudbalskim savezom Italije potpisati ugovor do 2020. godine, s tim što će u isti biti ugrađena i opcija produženja za dodatne dvije godine.

Italija je bila bez "pravog" selektora od prošlog novembra kada je nakon historijskog neuspjeha otpušten Giampiero Ventura, a očekuje se da bi Mancini mogao debitovati na klupi Azzurra već 28. maja na prijateljskoj utakmici sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi