Pirlo postaje Mancinijev pomoćnik?

Vraća se u reprezentaciju

Pirlo postaje Mancinijev pomoćnik?

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo početkom godine je 'okačio kopačke o klin', a sada bi mogao uploviti u trenerske vode.

La Gazzetta dello Sport piše da bi Pirlo mogao postati dio stručnog štaba fudbalske reprezentacije Italije, odnosno prvi pomoćnik Robertu Manciniju, koji bi u narednim danima trebao preuzeti kormilo.

I sam Pirlo je potvrdio da je zainteresovan za saradnju.

"Bilo bih sjajno kada bih radio za italijansku reprezentaciju. Nacionalni dres za mene je bio druga koža", kazao je, između ostalog, Pirlo.

Pirlo je za fudbalsku reprezentaciju Italije svojedobno odigrao 116 zvaničnih utakmica, a prvi nastup ubilježio je još 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi