Novi selektor Italije za početak ima dvije velike želje

Mancini u nedjelju potpisuje ugovor

Novi selektor Italije za početak ima dvije velike želje

Prema pisanju Gazzette dello Sport, Roberto Mancini će u nedjelju zvanično potpisati ugovor sa Fudbalskim savezom Italije (FIGC) i postati novi selektor reprezentacije ove zemlje.

Mancini je sa Italijanima dogovorio dvogodišnji ugovor sa fiksnom godišnjom platom od dva miliona eura, a ugovor će potpisati odmah po završetku ruskog prvenstva u kojem sa svojim Zenitom zauzima tek petu poziciju.

Isti izvor navodi da Mancini, za početak, ima dvije želje. Prva mu je da nagovori Gianluigija Buffona da odigra svoj posljednji meč za Italiju na utakmici protiv Holandije u Torinu (4. juni), a druga da u nacionalnu selekciju vrati Marija Balotellija koji za Azzurre nije igrao još od završetka Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Roberto Mancini (53) nije bio prvi izbor FS Italije za novog selektora. Italijani su željeli Carla Ancelottija, koji je odbio mjesto selektora i preporučio FIGC-u da pozove Mancinija.

Mancini se trenerskim poslom bavi 17 godina, a trenirao je Inter, Manchester City, Fiorentinu, Lazio...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi