Italijanski savez: Mancini je spreman postati selektor

Pregovori se nastavljaju sredinom maja

Italijanski savez: Mancini je spreman postati selektor

Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije će, kako stvari stoje, uskoro postati Roberto Mancini.

Proteklih mjeseci se činilo kako je ta uloga rezervisana za Carla Ancelottija, međutim nakon što je trofejni stručnjak odbio poziv, Italijani su posegnuli za planom B i javili se Manciniju.

Mancini trenutno kao trener radi u Zenitu iz St. Petersburga, no zbog klupe Italije je spreman raskinuti ugovor sa ruskim klubom, što je potvrdio i prvi čovjek FIGC-a Roberto Fabbricini.

"Jučer su se Alessandro Costacurta i team manager Gabriele Oriali sastali s Robertom Mancinijem koji je potvrdio kako je spreman raskinuti ugovor sa Zenitom i preuzeti reprezentaciju. Dogovoreno je da će se s razgovorima nastaviti 13. maja nakon završetka ruskog prvenstva. Još uvijek ništa nije dogovoreno. Imamo budžet s kojim raspolažemo i moramo vidjeti koliko će nas njegov angažman stajati te s kojim trenerima misli surađivati", istaknuo je Fabbricini.

Podsjećanja radi, Mancini je kroz dosadašnju trenersku karijeru uz dosta uspjeha vodio Inter i Manchester Cityja, a imao je također i epizode u Galatasarayju, Laziju i Fiorentini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi