Babacar konačno seli u Premier ligu?

Crystal Palace želi napadača Fiorentine u svojim redovima

Babacar konačno seli u Premier ligu?

Sjajni napadač Fiorentine Khouma Babacar je bio tema britanskih medija i proteklog ljeta, a tada se špekulisalo da je on veoma blizu transfera u Brighton.

Iako su pojedini mediji tada izvještavali da će Babacar gotovo sigurno postati igrač Brightona u zadnjim danima ljetnog prelaznog roka, od toga nije bilo ništa.

Ipak, Babacar bi do kraja januara konačno mogao krenuti put Otoka. Međutim, ovaj put se kao njegova moguća destinacija ne pominje Brighton nego Crystal Palace.

The Guardian navodi da se čelnici Crystal Palacea nadaju da će uspjeti realizovati transfer Babacara iz Fiorentine. Trener Orlova Roy Hodgson želi dodati napadača svojoj ekipi, a Senegalac bi trebao biti jedno od pojačanja koje bi će olakšati probleme sa povredama u koje ima Palace.

Crystal Palace je i dalje u pregovorima sa fudbalerom Lillea Ibrahimom Amadouom, ali je Babacar sada njihov prioritet. Navodno su pregovori sa Fiorentinom počeli prošle sedmice, a Babacarov transfer bio trebao koštati Palace oko 15 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Babacara su zainteresovani i West Ham i West Bromwich Albion, a njegov odlazak iz Fiorentine je sve izvjesniji s obzirom da trener Viola Stefano Pioli preferira Giovinija Simeonea u vrhu napada svoje ekipe.

Babacar je u Fiorentinu stigao još kao 15-godišnjak, a u ovoj sezoni je, ulazeći u igru sa klupe, upisao 15 nastupa u Seriji A i pistigao četiri pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi