Babel nije imao milosti prema Sneijderu, Van der Vaartu, Robbenu i Van Persijeu

Označio ih kao glavne krivce

Babel nije imao milosti prema Sneijderu, Van der Vaartu, Robbenu i Van Persijeu

Ryan Babel je sa pune 32 godine ponovo postao jedna od prvih violina fudbalske reprezentacije Holandije. 

Njegova selekcija ponovo igra fantastičan fudbal, a to dokazuju i posljednja dva rezultata. Holađani su pobijedili Njemačku i Estoniju u gostima, a u posljednjem meču Babel je postigao dva pogotka.

Fudbaler Galatasarayja ponovo igra najbolji nogomet karijere, a nakon meča protiv Estonije pokušao je uporediti ovu generaciju Holanđana, sa onom u kojoj su igrali Robben, Van Persie, Sneijder i Van der Vaart.

Babel kaže kako današnja ekipa igra više timski dok se prije pomenuta četvorka borila ko će biti lider na terenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ovi klinci imaju manje ega, više igramo kao ekipa. 2010. se sjećam borbe između velike četvorke, Robbena, Sneijdera, Van Persieja i Van der Vaarta. Svi su htjeli biti glavni u ekipi. Da su se više brinuli o ekipi, mogli smo osvojiti Svjetsko prvenstvo te godine", kazao je Babel.

Inače, njegova Holandija trenutno ima devet bodova u grupi C i nalazi se na 3. poziciji, ali ima susret manje od Sjeverne Irske i Njemačke.

Top Komentari

dda27
Sad se nasao to reci 2019. godine ? sta si cekao 9 godina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi