Holanđani pobijedili Njemačku u sjajnom meču, Slovenci srušili Poljake
(Foto: EPA)

Kvalifikacije za EP

Holanđani pobijedili Njemačku u sjajnom meču, Slovenci srušili Poljake

M. Šljivak

Sjajan meč u grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrali su u Hamburgu Njemačka i Holandija, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 2:4.

Njemačka je prva došla do gola. Igrala se deveta minuta kada je Gnabry pogodio za 1:0, a ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do 59. minute.

Tada Holandija dolazi do izjednačenja. Frenkie de Jong je sjajno pogodio za 1:1, da bi sedam minuta kasnije Tah pogodio vlastitu mrežu za prednost gostiju od 1:2.

Radost Holanđana nije dugo trajala. U 73. minuti dosuđen je penal za domaće, a Kroos ga koristi i poravnava rezultat na 2:2.

Ipak, u 79. minuti Malen zabija gol za novo vodstvo Holandije od 2:3, a konačnih 2:4 postavio je Wijnaldum u samoj završnici meča.

Slovenija je u jako bitnom meču savladala Poljsku sa 2:0.

Odigrala je selekcija Matjaža Keka odličan meč i na kraju su golovima Strune i Šporara došli do trijumfa od 2:0, te su ostali u igri za plasman na EP.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, 5. kolo:

Austrija - Latvija 6:0
Njemačka - Holandija 2:4
San Marino - Belgija 0:4
Slovenija - Poljska 2:0
Škotska - Rusija 1:2
Vels - Azerbejdžan 2:1

Top Komentari

MirzaBarucic
Ne da su ih pobijedili, RAZBILI IH. Oranje se vraća, super talentovana ekipa.
0 6
Turgut2
Vec vise od 1 godine sam uocio da se vracaju jedna od najljepsih selekcija za gledati
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi