Babela ne žele više u Ajaxu, ide u Francusku?

Nekada igrao za Liverpool

Babela ne žele više u Ajaxu, ide u Francusku?

Nekadašnji napadač Liverpoola Ryan Babel primoran je ponovo tražiti novi klub.

Nizozemac nije u planovima Galatasarayja, zbog čega je zimus poslan na posudbu posudbu u Ajax, ali u matičnom klubu se nije pretjerano pokazao.

Devet odigranih utakmica i samo jedan postignuti gol daleko je od onoga čemu su se nadali u Ajaxu kada su vratili Babela, a u skladu s tim ne čudi što su Kopljanici na kraju donijeli odluku da ne otkupe njegov ugovor od Galatasarayja.

Kako ga ne želi ni Terim, Babelov agent je već u potrazi za novim poslodavcem, a inostrani mediji javljaju da ga je ponudio Anderlecht u i Lilleu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Anderlecht je u krizi i teško je vjerovati da može izdvojiti za njegovu platu dva i pol miliona eura godišnje, tako da je opcija, zasad, samo Lille", pišu inostrani mediji.

Najbolji dani Babelove karijere vezani su za period u Liverpoolu čiji je dres nosio od 2007. do 2011. godine. Poslije toga uslijedile su epizode u Hoffenheimu, Kasimpaši, Al-Ainu, Bešiktašu, Fulhamu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi