Babić: Nismo na nivou da možemo bilo koju ekipu podcijeniti
Video:Dino Kurbegović

Trener Čelika pred duel sa Slobodom

Babić: Nismo na nivou da možemo bilo koju ekipu podcijeniti

Sutra će Čelik na svom terenu ugostiti Slobodu u meču 11. kola Premijer lige BiH, a tim povodom je danas održana press konferencija na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Zeničana Marko Babić i fudbaler Anel Dedić.

"Odigrali smo dvije utakmice u gostima, Zrinjski i Radnik. Nismo uspjeli pobijediti i naravno nam se stvara imperativ pobjede u sljedećim utakmicama koja igramo kod kuće... Protiv Zrinjskog to nije izgledalo najbolje, nismo se uspjeli nametnuti ni u jednom segmentu nogometne igre. Protiv Radnika, možda ne mogu biti objektivan, ali moram reći da je moja ekipa dala sve, da je moja ekipa bila u najmanju ruku ravnopravna. S moje osobne strane, mislim da nismo zaslužili izgubiti tu utakmicu, međutim izgubili smo. Šta je tu je, idemo dalje. Moramo se okrenuti sljedećoj domaćoj utakmici i tražiti nova tri boda za normalan nastavak prvenstva", istakao je Babić.

I Sloboda ima dosta problema, na Bilino polje dolazi nakon dva poraza. Šta očekujete od sutrašnjeg meča?

"Mi nismo na nivou da možemo bilo koju ekipu podcijeniti ni reći da možemo lako pobijediti. Mi imamo svojih problema i s tim živimo i radimo. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu, da pobijedimo. Trebaju nam tri boda sa kojima bi došli u mirniju situaciji. U narednih sedam dana bismo onda mogli na miru pripremiti sljedeću u takmicu", poručio je trener Čelika.

Igrački kadar za meč sa Slobodom?

"Računamo na sve što imamo. Imali smo malih problema poslije zadnje utakmice, bilo je tu nekih udaraca i manjih ozljedica, vidjet ćemo danas s kim ćemo raspolagati", izjavio je Marko Babić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šef je napravio dobar uvod, rekao je da bodovni saldo u ove naredne dvije domaće utakmice moramo popraviti. Nadam se da će se to desiti odmah sutra protiv Slobode, a onda i protiv Širokog. To nam je potrebno i za samopouzdanje", rekao je Anel Dedić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Sve rastjerati..****m vas u usta gubava....hoces li pivu deda. ..e moja igracino ...nije čudo kako ostali igraju kad nam je kapiten najlosi
1 2
1capljinac
Susret besparića
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi