Bacca utišao Mestallu, velika glupost Zaze
Foto: EPA

Pobjeda Žute podmornice

Bacca utišao Mestallu, velika glupost Zaze

M. Šljivak

Valencia je u lokalnom derbiju poražena od Villarreala na Mestalli sa 0:1 u utakmici 17. kola španske La Lige.

Očekivano, duel velikih rivala je donio dosta uzbuđenja i nervoze, a na kraju je jedan gol odlučio pobjednika.

Iako je Valencia većim dijelom meča bila dominantna, Žuta podmornica je na kraju došla do velika tri boda i prekinuli su seriju negativnih rezultata.

Poveli su gosti u 24. minuti. Carlos Bacca je pobjegao odbrani Šišmiša i pogodio je za 0:1, da bi potom krenula dominacija domaćeg tima.

Redale su se šanse pred golom Asenja. Simone Zaza je bio najopasniji, ali golman Villarreala je bio nesavladiv danas, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Valencia je i u nastavak meča ušla ofanzivno. Pogađali su okvir gola, Asenjo je branio sve i svašta, a zatim je glupost napravio Zaza. U dvije minute je dobio dva žuta kartona i morao je ranije pod tuš.

To je onemogućilo Valenciju da pruži više na terenu. Snage su izjednačene u 83. minuti kada je kod gostiju isključen Trigueros, ali do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 0:1 za Villarreal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 17. kolo:

Valencia - Villarreal 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi