Valencia od PSG-a otkupljuje Guedesov ugovor

Portugalac impresionirao na Mestalli

Valencia od PSG-a otkupljuje Guedesov ugovor

Francuski sportski dnevni list L'Equipe objavio je da su Paris Saint-Germain i Valencia postigli dogovor oko transfera Gonzala Guedesa.

Guedes ove sezone nastupa za Valenciju kao posuđen igrač Paris Saint-Germaina, a budući da su s njegovim igrama na Mestalli su prezadovoljni, čelnici španske momčadi su odlučili da Portugalca dovedu za stalno.

Ljudi iz Valencije su nekoliko dana prije ligaškog meča s Barcelonom boravili u Parizu i susreli se s vlasnikom Paris Saint-Germaina kako bi pregovarali o kupovini Guedesa. Ponuda Valencije od 35 miliona eura je navodno prihvaćena i Guedes će se od jula iduće godine službeno pretvoriti u igrača Valencije.

Prednost Valencije prilikom pregovora je bilo to što Parižani imaju problema sa fair-playom i moraju da prodaju nekoga kako bi i prihodovali od transfera, a ne samo trošili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guedes je sjajno uklopio u Valenciji. Ove sezone je na 12 ligaških utakmica postigao tri pogotka i upisao pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi