Badelj promijenio klub u Seriji A

Napustio Fiorentinu i Lazio

Badelj promijenio klub u Seriji A

A. Čaušević

Milan Badelj će i dalje igrati u Seriji A nakon što je danas potpisao ugovor s trećim različitim italijanskim prvoligašem.

Lazio je prošlu sezonu proveo u Fiorentini kao posuđen igrač Lazija, a nakon isteka posudbe vratio se u rimski klub.

Ipak, njegov ostanak u Rimu nije dugo trajao jer je danas potpisao ugovor sa Genovom i to do 2023. godine. Transfer je vrijedan 5 miliona eura.

Ovaj 31-godišnjak je u Italiju stigao prije šest godina nakon transfera iz HSV-a u Fiorentinu. Karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa je prošle sezone jedva ostala u ligi, u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka doveli su nekoliko iskusnih i provjerenih igrača uključujući i Badelja.

Top Komentari

crvenocrni11
Lazio je prošlu sezonu proveo u Fiorentini kao posuđen igrač Lazija ?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi