Badstuber se oprostio sa navijačima: Bayern je bio ljubav
Foto: EPA

Holger Badstuber napušta Bayern nakon 15 godina

Badstuber se oprostio sa navijačima: Bayern je bio ljubav

Holger Badstuber je na svom Twitter profilu objavio emotivnu poruku kojom se oprostio od navijača Bayern Munchena nakon što je klub, prije nekoliko dana, potvrdio da Badstuber od ljeta više neće biti igrač bavarskog giganta.

Slavni njemački klub je u petak izdao saopštenje da će Badstuber napustiti Bayern nakon što, ovog ljeta, istekne njegov ugovor. Badstuber će tako napustiti redove Bayerna nakon što je proteklih 15 godina bio igrač ovog kluba.

Iskusni štoper je postao član omladinskog pogona Bayerna davne 2002. godine. On je u dresu Bayerna nastupio 172 puta, a posljednjih godina je imao velikih problema sa povredama. 

Nakon što je obznanjeno da napušta ekipu iz Minhena, Badstuber se odlučio pozdraviti sa navijačima Bayerna porukom koju je objavio na svom Twitteru.

"1900 riječi, iskustava i priča mi padne na pamet kada pomislim na Bayern. Zadnjih 15 godina sam disao i živio za ovaj klub i njegove vrijednosti."

"Sada, kada vam govorim zbogom, želio bih to uraditi jednom jednostavnom rečenicom: Bayern je za mene bio čista ljubav", napisao je Badstuber, te dodao:

"Zahvaljujem se onima koji su me podržavali, mojim bivšim timskih kolegama i posebno vama navijačima za nevjerovatnu odanost."

"Vremena se mijenjaju, ljudi takođe. Ali veza sa klubom ostaje zauvijek. Ipak, dobro je što na ljeto započinjem novo poglavlje. Radujem se tome."

"Vaš, Holger...MiaSanMia", dodao je na kraju sjajni defanzivac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Badstuber je zadnju polusezonu proveo na posudbi u Schalkeu gdje je nastupio u 10 bundesligaških utakmica. 

Bad

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi