Snimljen je film o "Zlatnom repiću", a njegova kćerka otkriva: Tata je plakao, a ti?

Baggio je istinska legenda

Snimljen je film o "Zlatnom repiću", a njegova kćerka otkriva: Tata je plakao, a ti?

Adnan Beganović

Roberto Baggio, jedan je od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena, a mnogi vjeruju da bi napravio u fudbalu još mnogo više da su ga povrede zaobišle.

I pored toga, Baggio je ikona italiajnskog fudbala, a nedavno je snimljen i film o njegovom životu koji se najviše bazirao na nastup Baggia i Italije na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Osim o ovom finalu u filmu se govori i o njegovim počecima, velikim problemima sa povredama, ali i o njegovoj ljudskosti.

Svi oni koji su uživali u majstorijama "zlatnog repića" trebali bi pogledati Netflixov film "Il Divin Codino". Veliki Roberto je to uradio, a suze nije mogao skriti.

Okrila je njegova najstarija kćerka da je plakao gledajući film. "Tata je plakao gledajući film, a ti", poruka je koju je ostavila Robertova najstarija kćer uz njegovu gotografiju na koj se vidi da rukom skriva suze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Baggio je karijeru počeo u Vicenzi, odakle seli u Fiorentinu. Zatim 1990. potpisuje za Juventus da bi pet godina kasnije potpisao za Milano.

Igrao je još za Bolognu, Inter i Bresciu gdje je u posljednje četiri godine svoje karijere pružao doista fenomenalne partije. Proglašen je za najboljeg igrača na svijetu 1993. godine.

Sa Juventusom je osvojio Seriju A, Kup Italije, te Kup UEFA, a sa Milanom prvenstvo. Sa reprezentacijom Italije bio je treći na Mundijalu 1990. godine, te drugi četiri godine kasnije.


Top Komentari

emanuelmacron
evo sav sam se osuo po jajima
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi