Bajević: Reprezentacija će dobiti novog selektora, a ja ću uvijek biti tu da pomognem

Selektor BiH pred meč protiv Holandije

Bajević: Reprezentacija će dobiti novog selektora, a ja ću uvijek biti tu da pomognem

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra na Bilinom polju meč trećeg kola Lige nacija protiv Holandije.

Jasno je da atmosfera u našem timu nije baš najbolja nakon što smo u četvrtak ispali u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo jer smo na Grbavici poslije penala poraženi od Sjeverne Irske.

No, u našem taboru već su mislima okrenuti na meč protiv Holandije koja je prema očekivanja veliki favorit sutra u Zenici. Danas je održana i press konferencija selektora Dušana Bajevića.

"Imamo sada pritisak za sve mečeve. Cilj uvijek postoji i igračima sam rekao da uvijek moraju dati sve od sebe. To su uradili u četvrtak i to je najvažnije. Izgubili smo taj meč i to nas je sve pogodilo, ali igrači su dali sve od sebe. Oni znaju koliko možemo iako igramo protiv dosta dobre reprezentacije. Ne predajemo se idemo dalje i želimo povoljan rezultat".

Dotakao se i toga da li će ostati na selektorskoj poziciji.

"Cilj je da završimo ovo najbolje koliko možemo. Kasnije će reprezentacija imati novog selektora kojeg će izabrati. Od mene će uvijek imati pomoć, ali sigurno da postoje treneri veoma ambiciozni koji mogu pomoći reprezentaciji u budućnosti. Od mene će uvijek imati podršku i pomoć i s te strane nema nikakvih problema".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bajević je potom nastavio o mečevima Lige nacija koji su pred nama.

"Svaki rezultat osim poraza je zadovoljavajući. I jedan bod može biti dobar, ali sljedeći meč protiv Poljske moramo ići na pobjedu. Treba svim igračima dati šansu, ali mora se znati i da smo zaista imali dosta problema s otkazima u posljednje vrijeme. Bit će novih imena sutra koji će dobiti šansu i za koje vjerujem da mogu pomoći bh. reprezentaciji".

Promo

Top Komentari

sanel1988
Sergej Sergej Sergej Barbarez ?
33 6
Rajvosa2019
Bajevic je korektan , Sad ce opet biti zayebancija traziti Selektora ? Opet promjene i nove karafeke - previse smo ocekivali od Bajevica u kratkom roku , to nije bilo realno / treba nam novi pocetak
18 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi