Bajić raspucan u dresu Brescije: Bh. napadač postigao četiri gola za šest minuta!

U pripremnoj utakmici

Bajić raspucan u dresu Brescije: Bh. napadač postigao četiri gola za šest minuta!

H. Zilić

Bh. fudbaler Riad Bajić od naredne sezone nastupat će za Bresciju.

Italijanski klubovi su u toku priprema, a prema tradiciji prvi dio priprema koriste da igraju priajteljske utakmice sa niželigašima, tako je i Brescija odigrala prijateljski meč protiv ekipe grada Brescije koju su sačinjavali fudbaleri sastavljeni iz ostalih lokalnih ekipa koje igraju u nižim ligama u italiji.

Konačan rezultat je glasio 14:0 za Bresciju, a naš Riad Bajić je za šest minuta postigao čak četiri gola.

Iako je riječ o pripremnoj utakmici protiv amaterske ekipe, četiri gola za šes tminuta je svakako učinak za pohvalu.

U Udineseu su odlučili da Bajića pošalju na novu posudbu. Ovaj put kod pomenute Brescije koju drži kontroverzni Massimo Cellino.

Bresciju će u novoj sezoni s klupe predvoditi Filippo Inzaghi.

Bajić je prošle sezone igrao za Ascoli i bio je među glavnim protagonistima u pohodu na opstanak u Seriji B sa 12 golova na 34 utakmice.

Bajić je karijeru počeo na Grbavici, a 2015. godine seli u Tursku gdje se priključuje Konyasporu. Za ovaj klub odigrao je 64 utakmice i pritom je postigao 22 pogotka.

Dobre igre u Turskoj trasirale su mu put za dolazak na Apenine gdje je potpisao višegodišnji ugovor sa Udineseom, U ovom kluba odigrao je pet mečeva, a potom se vratio u Tursku gdje je kao posuđen igrač za Basaksehir i Konyaspor odigrao 58 utakmica te pritom postigao 13 pogodaka.

Za Udinese ga ugovor veže do ljeta naredne godine, a treba dodati i da je Bajić za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 12 mečeva.

Top Komentari

Adnanos
Oko 20 golova ce dati za Bresciju. Ascoli se vecinom branio i dosta je sjedio na klupi a Breacia se bori za ulazak u Serije A.
3 0
neo
Cuj senzacije, 4 gola protiv amatera, ekipe grada. Ovo postalo kao zurnalistika u Sjevernoj Koreji. Kvazi novinari, zeljni populizma u klikova. Cccc
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi