Bajić i društvo moraju čestitati Višći

Basaksehir savladao Konyaspor

Bajić i društvo moraju čestitati Višći

Endin Čaušević

Fudbaleri Basaksehira savladali su danas u gostima Konyaspor sa 3:0 u okviru 24. kola turske Superlige.

Gosti su nastavili svoju sjajnu seriju pobjedom u Konyji lakše od očekivanog. Basaksehir je do prednosti stigao već u 15. minuti kada je na asistenciju Emrea mrežu domaće ekipe zatresao Ayhan.

Konyaspor je pokušao brzo da se vrati u meč, te je do kraja prvog poluvremena imao nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Pitanje pobjednika gosti su riješili u 55. minuti kada su sjajno sarađivali Višća i Adebayor.

Bh. reprezentativac je odlično asistirao, a nekadašnji napadač Manchester Cityja ppogodio je za 2:0. Konačnih 3:0 u samom finišu utakmice postigao je Under.

U ekipi Konyaspora Hadžiahmetović je odigrao cijeli meč, dok je Bajić izašao u 79. minuti. Basaksehir je i dalje drugi na tabeli sa 52 boda jednim manje od lidera Bešiktaša koji ima meč manje. S druge strane Konyaspor je pao na deveto mjesto i ima 32 boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 24. kolo:

Konyaspor - Basaksehir 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi