Višća strijelac u pobjedi Basaksehira protiv Alanyaspora

Višća uspješniji od Papeta u današnjem meču

Višća strijelac u pobjedi Basaksehira protiv Alanyaspora

Endin Čaušević

Fudbaleri Basaksehira savladali su danas na domaćem terenu Alanyaspor (2:1) u okviru 23. kola turske Superlige.

Današnji okršaj bio je posebno interesantan za ljubitelje fudbala u BiH, jer su duel imali Edin Višća i Safet Sušić. Ipak, na kraju je uspješniji bio Višćin Basaksehir koji je upisao tri boda, a bh. fudbaler se dodatno pobrinuo da pokvari dan nekadašnjeg selektora reprezentacije BiH.

Domaći su do prednosti stigli u finišu prvog poluvremena kada je nakon asistencije Caicare mrežu gostiju zatresao Edin Višća. Na samom startu drugog dijela Basaksehir je udvostručio prednost, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Pektemek.

Ipak, samo sedam minuta kasnije gosti su uspjeli da smanje na 2:1 preko Fernandesa, ali je to bilo sve što su uradili u današnjoj utakmici. Basaksehir je i dalje drugoplasirani na tabeli sa 49 bodova, četiri manje od lidera Bešiktaša. Papetov Alanyapor je na 14. mjestu sa 25 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 23. kolo:

Basaksehir - Alanyaspor 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi