Bajić izjednačio Gekasov rekord u Konyasporu

Postigao 13. gol u sezoni

Bajić izjednačio Gekasov rekord u Konyasporu

Bh. reprezentativac Riad Bajić ove sezone briljira u dresu Konyaspora, za koji je postigao 13 golova u turskoj Super ligi.

Bajić je bio strijelac jedinog gola za Konyaspor u sinoćnjem remiju protiv Kasimpase (1:1), a tim golom je ušao u historiju svog kluba koji nikada nije imao uspješnijeg napadača-stranca u svojim redovima.

Sa 13 golova u sezoni, Riad Bajić je izjednačio rekord proslavljenog grčkog napadača Theofanisa Gekasa, koji je toliko pogodaka za Konyu postigao u sezoni 2013/2014.

S obzirom da je do kraja Super lige ostalo da se odigra još sedam kola, vjerovatno će Bajić postići barem još jedan gol i tako se osamiti na vrhu ove liste.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Riad Bajić je ove sezone treći strijelac turskog prvenstva iza Tosuna (17 golova) i Lovea (15), a u leđa mu gledaju fudbaleri poput Eto'oa (11), Derdiyoka (10), Sowa (9), Talisce (9)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi