Bajić nakon transfera: Ovo je moj drugi dom
Foto: Konyaspor

Bh. napadač ima novi klub

Bajić nakon transfera: Ovo je moj drugi dom

Bh. napadač Riad Bajić danas se i zvanično vratio u Konyaspor.

Bajiću je po završetku sezone istekla posudba u Bašakšehiru, a kako ni sada nije bio u Udineseovim planovima, bio je primoran otići na novu posudbu.

U svoje redove na kraju ga je doveo Konyaspor koji je italijanskom timu isplatio oko 600.000 eura, a imat će mogućnost i da otkupi ugovor, ukoliko naravno obje strane budu za to.

"Ovo je moj drugi dom, sretan sam što sam se vratio. Vjerujem da ćemo imati dobru sezonu. To je jedan od razloga zašto sam se vratio, a iskreno se radujem i što ću ponovo igrati pred navijačima koji su jedni od najboljih u Turskoj", izjavio je Bajić nakon što je stavio potpis na ugovor sa Konyasporom.

Na tome nije stao...

"Moji ciljevi su visoki. Naravno, važno je da su i klupski, tako da ću biti sretan ukoliko pomognem u njihovom ostvarivanju. Jedva čekam da ponovo zaigram u dresu Konyaspora", dodao je Sarajlija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U novom timu Bajić je zadužio 'desetku', a u svlačionici će ga dočekati bh. fudbaleri Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević, kao i Fahrudin Omerović koji je u stručnom štabu.

Bajić je igrajući za Konyaspor u prvom mandatu ostavio dubok trag. Bio je jedan od ključnih fudbalera u građenu historijskog uspjeha i osvajanja Kupa Turske prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi